Обучение “Мултимедийни презентации за създаване, представяне и оценяване на учебно съдържание ще се проведе в София на 31 ноември-1 декември, 2019

Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” организира обучение на тема “Мултимедийни презентации за създаване, представяне и оценяване на учебно съдържание”, което ще се проведе на 31 ноември- 1 декември, 2019 в гр. София. Програмата е включена в Информационен регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти на МОН.

Програмата е насочена към учители по английски език във всички етапи на обучение. По време на обучението участниците ще се запознаят с актуални уеб и мобилни приложения за създаване на мултимедийни презентации и как да ги интегрират в класната стая. Програмата ще акцентира върху разучаване и използване на видео инструменти и образователни платформи за стимулиране развитието на качества като креативност, активно мислене, комуникация и сътрудничество. По време на обучението учителите ще имат възможност сами да изработят мултимедийни презентации по желан от тях учебен сценарий, както и да използват ресурсите, създадени от всички участници за общо ползване.

Фасилитатор на обучението ще бъде Росица Миневастарши учител по английски език и технологии в Пето ОУ „Митьо Станев” гр. Стара Загора. Тя има богат опит в създаването и използването на разнообразни образователни електронни ресурси за  ученици посредством мобилни и уеб-базирани инструменти. Росица е  GlogsterEdu амбасадор 2010г., тренер и борд адвайзер 2015г., Еdu Buncee амбасадор 2014г. и eTwinning национален сътрудник за България 2015г.. Тя е участвала в квалификационни курсове  в страната и чужбина: ELTP – Columbia University, Teacher’s collage, New York, „Collaboration and social media” in Future Classroom Lab, Brussels, „Using new technology in language learning”, Solent University, Southampton, и др.

За участие в обучението може да се регистрирате на https://forms.gle/rvCKjUzPduQvJfV77

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *